Diensten aan de leden in de buurt

NIEUW – Gratis proeflidmaatschap Gezinsbond

Vijf goede redenen om lid te worden van de Gezinsbond:

 1. We geven jouw gezin een stem in het beleid! Elke dag opnieuw zetten we ons in voor een beleid dat rekening houdt met de noden van gezinnen en kinderen.
 2. Je beleeft unieke familiemomenten! Onze vrijwilligers organiseren tal van ontmoetingsmomenten, ook in jouw buurt. Zo beleven jij en je familie een leuke tijd en ontmoet je ook andere ouders uit de buurt.
 3. Je krijgt tips en advies over opvoeding. Elke maand ontvang je ons ledenmagazine De Bond vol interessante artikels, tips en weetjes en herkenbare verhalen. Ook online, in webinars en podcasts vind je info en advies van opvoedingsexperts, op maat van je gezin.
 4. Je bespaart op tal van gezinsuitgaven! Met je lidkaart spaar je korting bij bijna 2.000 handelaars en op uitstapjes. Ook bij jou in de buurt!
 5. Je vindt een betrouwbare babysit! Als lid vind je snel en eenvoudig een babysit via onze voordelige en betrouwbare kinderoppasdienst.

Proef zes maanden gratis van al onze ledenvoordelen.

Met een proeflidmaatschap kan je gezin zes maanden lang gratis proeven van het volledige aanbod van de Gezinsbond.
Was je gezin nog niet eerder lid van de Gezinsbond? Vraag dan een gratis proeflidmaatschap* aan.

Elk gezin met een kind jonger dan 12 dat nooit eerder lid was, kan zelf een gratis proeflidmaatschap aanvragen. Dat kan nu via goedgezind.be/proeflid

Was je eerder al lid? Dan kan je hele gezin voor 49 euro opnieuw lid worden van onze organisatie, tot eind 2024. Klik hier voor een betalend lidmaatschap.

*Voor gezinnen die nog niet eerder betalend lid waren of geen gratis lidmaatschap hadden na 1 juli 2022. Ook voor nieuwe vrijwilligers die nog niet eerder lid waren.

Kinderoppasdienst

Zoek je een kinderoppas als je af en toe naar een vergadering of een etentje gaat of een bioscoopje wil meepikken? Ben je er graag eens een avondje tussenuit? De kinderoppasdienst staat voor je klaar. Een babysit regelen via de Gezinsbond is geruststellend, de oppas zorgt graag voor je kinderen en zal dit ook goed doen. Er is een prima verzekering afgesloten.

De Gezinsbond beschikt over een uitgebreid net van plaatselijke kinderoppasdiensten.  Dat geeft jou als ouder de mogelijkheid om dicht in je buurt een babysitter te vinden.

Meer info kan je vinden op Kinderoppasdienst


Gezelschapsdienst

Gezinnen met een inwonende bejaarde of een ziek of gehandicapt familielid, kunnen bij de Gezinsbond een beroep doen op de Gezelschapsdienst. Een plaatselijke coördinator bemiddelt tussen gezinnen die gezelschap wensen voor hun familielid en zorgvuldig geselecteerde vrijwilligers, die graag met ouderen en zieken omgaan. De vrijwilligers nemen een aantal kleine zorgtaken op zich zoals het in en uit bed helpen, bijstand in huis of bij inname van medicatie en begeleiding bij de maaltijden en tijdens wandelingen.

Deze dienst bestaat niet in alle afdelingen. Neem contact op met de afdeling in jouw buurt om na te gaan of er een Gezelschapsdienst actief is.

Hoe gezelschap aanvragen?

Aanvragen dienen tijdig te gebeuren bij de gezelschapscoördinator in jouw buurt. Deze persoon zal dan de meest geschikte vrijwilliger selecteren en aan jouw gezin voorstellen. Geef de coördinator dus zeker alle nodige informatie.

De  vrijwilliger komt in vertrouwen gezelschap houden. Bijvoorbeeld: een babbeltje doen, een luisterend oor bieden, een handje uitsteken of gewoon gezellig samen zitten met een boek of spelletje.

Hou er rekening mee dat dit een gezelschapsdienst is en geen poets- of klusjesdienst, noch verpleegkundige verzorging.
Meer info? Dienst sociaal cultureel werk – Gezelschapsdienst
gezelschapsdienst@gezinsbond.be of 02-507.89.66


Tweedehandsbeurzen

Tal van Bondsafdelingen organiseren een tweedehandsbeurs. Daar verkopen gezinnen kinderspullen die in goede staat zijn, maar die ze zelf niet meer gebruiken. Met deze tweedehandsbeurzen willen we jonge gezinnen helpen om tegen een zacht prijsje een uitzet samen te stellen. En als verkoper krijg je zo nog iets terug van je oorspronkelijke investering.  
De toppers zijn babykleding, speelgoed, boeken, babyspullen en zwangerschapskleding. Maar ook kinderfietsen en meubilair voor kinderkamers doen het goed.

 Er zijn verschillende soorten beurzen:

 • kapstokbeurs waarbij alle spullen per soort, leeftijd… gesorteerd en uitgestald worden, vaak aan kapstokken, en je als koper alle aankopen in een keer betaalt;
 • tafelbeurs waar elke verkoper de eigen spullen uitstalt, meestal op tafels, en je als koper bij elke verkoper apart koopt en afrekent;
 • garagebeurs waar elke verkoper de eigen spullen thuis uitstalt, meestal in de garage of in de tuin, en je bij de verkopers apart langsgaat en koopt.

Binnen deze categorieën kunnen afdelingen eindeloos variëren.
Elke afdeling organiseert zijn tweedehandsbeurs autonoom.
Opgelet: In sommige afdelingen geldt er een andere inkomregeling voor niet-leden!

Denk eraan je lidkaart mee te nemen! 

Je kan tweedehandsbeurzen ook opzoeken bij de lokale activiteiten.
Kies bij Categorie voor tweedehandsbeurs. Hier kan je een lijst maken.


Voor leden van de Gezinsbond is een bioscoopbezoek een pak voordeliger!

Korting bij Kinepolis via de Gezinsbond

Op zoek naar een gezellige filmavond die niet in je eigen zetel is, maar op het groot scherm? Ga nu naar Kinepolis en geniet van een mooie korting via de Gezinsbond.

Kinepolis zorgt voor je de ultieme filmbeleving door een combinatie van een state-of-the-art bioscoopinfrastructuur met een aanbod op maat van iedereen. Kinepolis heeft cinema’s in heel België. Zo zijn er cinema’s in Antwerpen, Brugge, Gent, Leuven, Liège,…

In al de cinema’s van Kinepolis kan je de nieuwste films bekijken op het groot scherm. Kinepolis heeft een app waarop makkelijk te zien is waar de kinepolis cinema’s zijn en wanneer welke films spelen.

Via de webshop van de Gezinsbond kan je vouchers met spaarkorting aankopen voor Kinepolis. De vouchers kan je inruilen voor een filmticket naar keuze. Met uitzondering van bepaalde toeslagen (3D-films, films langer dan 2u15m,…) waarbij meestal een supplement aangerekend wordt. Let op de vouchers kunnen niet gebruikt worden voor speciale events en filmmarathon

Indien je lid bent van de Gezinsbond kan je genieten van een mooie spaarkorting van 2 euro per voucher.

 • Bij sommige films moet je nog een toeslag betalen, vb films langer dan 2u15m, 3D/4D-films, Cozy seats,…
 • De korting is niet geldig op supplementen die worden aangerekend voor bepaalde films.
 • De korting wordt bij de aankoop in je online portemonnee geplaatst.
 • De korting is niet cumuleerbaar met andere kortingen.
 • De geldigheidsduur van de vouchers staat op jullie voucher.

Korting bij UGC via de Gezinsbond

Het concept van UGC? Een bioscoop als ware ontmoetingsplaats met een aanbod van cultuur en entertainment, en dit in bruisende buurten in het hart van de stedelijke omgeving.

Vandaag de dag is UGC het eerste bioscoopnetwerk volledig uitgerust met digitale cinema.

 • 2 euro spaarkorting per bioscoopvoucher
 • De korting is geldig op elke bioscoopvoucher aangekocht in de Gezinsbond-webshop.
 • Deze voucher(s) wissel je in voor een effectief bioscoopticket voor een film naar keuze op www.ugc.be. 
 • De vouchers zijn inclusief reservatiekost en geldig op alle dagen, voor alle voorstellingen in een UGC-bioscoop*
 • Om de voucher in te wisselen en je plaats te reserveren kies je eerst de bioscoop van je keuze, daarna de film en het tijdstip van de vertoning. 
 • Kies ‘log in’ of ‘ik heb nog geen account’. 
 • Bij betaalwijze kies je: UGC-kaarten.
 • In het vakje waar UGC kaartnummer staat, tik je de 16-delige code in en klik je op toevoegen.
 • De voucher zal niet teruggenomen, noch verlengd, noch terugbetaald worden. Wederverkoop is verboden, behoudens voorafgaande toestemming van UGC. 

*lijst  beschikbaar op www.ugc.be

Met verdere vragen kan je steeds terecht bij de dienst ledenvoordelen(ledenvoordelen@gezinsbond.be) of telefonisch op 02-507.89.77.


Korting bij Pathé – Euroscoop via de Gezinsbond

Met locaties in Genk, Maasmechelen, Lanaken, Sint-Niklaas, Charleroi, Namen, Louvain-la-Neuve, Verviers, Marche-en-Famenne en Libramont exploiteert Pathé België 10 bioscopen voor 90 schermen.

Dankzij de nieuwste innovaties beleef je spectaculaire, meeslepende en verrassende ervaringen tijdens je bioscoopbezoek.

 • 1,50 euro spaarkorting per bioscoopvoucher
 • De korting is geldig op elke bioscoopvoucher aangekocht in de Gezinsbond-webshop.
 • De vouchers zijn geldig in volgende bioscopen: Euroscoop Genk, Euroscoop Lanaken, Euroscoop Maasmechelen, Siniscoop Sint-Niklaas, Pathé Charleroi, Pathé Verviers, Acinapolis Namur en Cinescope Louvain-la-Neuve.
 • Exclusief 3D, 4DX®, IMAX®, lange films en speciale evenementen.
 • Surf naar de website van Pathé en gebruik de code van je voucher om je filmvoorstelling in één van de Pathé cinema’s te reserveren:
  • Kies de filmvoorstelling van jouw keuze in één van de Pathé cinema’s.
  • Kies je zitplaats en klik vervolgens op “Reserveer mijn zitplaats”.
  • Klik op “voer code in” in het het vak “Bioscoopvoucher” en voer de vouchercode in.
  • Rond je reservatie af en je ontvangt je ticket per e-mail.

Kortingskaarten Grote Gezinnen (minstens 3 kinderen)

De zomervakantie staat alweer voor de deur. De ideale periode om met je gezin op reis te gaan of uitstapjes te plannen. Kortingen op jouw maat, zijn daarbij mooi meegenomen!

Kortingskaart grote gezinnen

Als je binnen België van het openbaar vervoer (trein) gebruik maakt en wil genieten van de korting voor grote gezinnen, vergeet dan je kortingskaarten niet!

Heb je er eind 2021 niet aan gedacht je kortingskaarten te vernieuwen of heb je nog nooit kortingskaarten gehad? Aarzel dan niet om je kaarten aan te vragen bij je plaatselijke afgevaardigde!

Let wel: enkel gezinnen die drie kinderen (gehad) hebben, komen in aanmerking.

Hou er ook rekening mee dat het verwerken van jouw aanvraag een tweetal weken kan duren, je wacht dus best niet te lang!

Wil je weten bij wie je in jouw buurt terecht kan? Neem dan een kijkje op www.gezinsbond.be/kortingskaarten.  

Kortingskaart aanvragen
Vanaf nu kan je bij je plaatselijke verantwoordelijke je kortingskaart voor grote gezinnen 2022 (jaarkaarten) en 2020-2025 (vijfjaarlijkse kaarten) aanvragen, zodat je die tijdig voor het nieuwe jaar hebt.

Alle kinderen die in jouw gezin geboren werden (ook indien overleden) tellen mee. Kinderen met een handicap van 66 procent tellen dubbel. Je kan de kortingskaart rechtstreeks aanvragen bij een plaatselijke afgevaardigde.

Kinderen jonger dan 12 jaar reizen gratis met een begeleider (tot vier kinderen per begeleider). Meer dan vier kinderen of niet begeleid: korting van 50 %. Alleenreizende kinderen jonger dan 12 jaar reizen gratis op vertoon van de kortingskaart voor grote gezinnen.

Wat heb je voor deze aanvraag nodig?

 • formulier gezinssamenstelling, gelegaliseerd door de dienst bevolking van jouw gemeente:
  je kan het document downloaden of opvragen bij je plaatselijke afgevaardigde
 • voor kinderen van 18 tot 25 jaar: een attest van de kinderbijslagkas of inschrijvingsbewijs school
 • 6 euro administratiekosten per gezin